fbpx

Massage

按摩

Massage er påvirkning af kroppen eller dele deraf vha. strygning, tryk, ryk, stræk og vrid. Der findes mange forskellige typer af massage. Den fysiurgiske massage, er en dybdegående massage, hvor musklerne følges og masseres i dybden. Massage kan bruges som afstressende behandling eller som behandling af et specifikt problem, f.eks. sports- eller arbejdsskader. Massage er gavnlig for alle uanset køn og alder.

Hvordan hjælper massage?
Ved massage slapper kroppen af, så kroppens stresstilstand aftager. Når en muskel masseres, smidiggøres de tykke og spændte muskelfibre, der før lukkede for blodomløbet, således, at der nu løsnes op for spændingen og sikres fri blodgennemstrømning. Musklen kan nu komme af med de ophobede affaldsstoffer, mens iltoptagelsen også forbedres. Sådan fjernes spændingerne lidt efter lidt og smerten aftager.

Gravid massage
Jeg har en speciel pude til dig der er gravid og du kan få massage helt frem til lige før du skal føde. Du skal bare booke en tid online i Graviditets massage.2015-08-27 08.38.42

Stress
Vi kender alle sammen til en stresset periode, hvor vi har for mange ting om ørerne, eller der sker ændringer i vores liv, som vi skal lære at leve med. Stress kan vise sig gennem forskellige symptomer, der enten optræder enkeltvis eller i kombination. Når kroppen gør opmærksom på stress, viser det sig oftest ved følgende symptomer:
muskelspændinger, overfladisk vejrtrækning, myoser, hovedpine, mavesmerter, forhøjet blodtryk, uro i kroppen, søvnbesvær og træthed.

Muskelspændinger
Når muskler spændes, bliver muskelfibrene tykke og lukker delvis for blodgennemstrømningen. Derved ophobes der affaldsstoffer og musklen kommer til at mangle ilt, der er en forudsætning for, at den kan slippe spændingen igen. Dermed begynder en ond cirkel, fordi muskelspændinger giver smerter, der automatisk får personen til at spænde yderligere. Den samme situation opstår for åndedrætsmusklerne. Når åndedrætsmusklerne er spændte, kan brystkassen ikke give ordentligt efter, hvilket er en forudsætning for en dyb vejrtrækning. Vejrtrækningen bliver derimod kort og overfladisk.

Myoser
Hvis muskelspændinger optræder i en længere periode, kan de udvikle sig til myoser. Myoser er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning.

Cupping-behandling
Jeg behandler også med cupping, hvor der sættes kopper på huden som laver et undertryk så der derved kommer en bedre blodgennemstrømning i musklerne og derved transporteres affaldsstoffer nemmere væk og ud af kroppen.